ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ЦЕНТР ДОПОМОГИ "АЗИЛЬ"

П`ятниця, 29.03.2024, 00:38

Вітаю Вас Гість | RSS | Головна | Блог | Реєстрація | Вхід

Головна » 2013 » Травень » 3 » ЦЕРКВА СОНЦЯ
19:40
ЦЕРКВА СОНЦЯ

Секта «Церква Сонця» проявляє найбільшу активність  в Криму. Її адепти регулярно намагаються легалізувати її на республіканському й районному рівнях шляхом реєстрації релігійних громад «християн віри євангельської» під назвою «Всесвітня Християнська Апостольська Свята Небесна Церква Сонця».

 З 1998 року в кримськім селищі Мирний (Євпаторійський район) влаштувалася група, що йменувала себе «Діти Сонця».Вона  нараховувала лише  до 15 людей, що прибули з різних регіонів України ( зокрема з Рівне й Хмельницького). Ними були викуплено кілька квартир, у яких і проводяться культові заходи секти. У бесідах з оточенням сектантів встановлено, що ніхто зі членів громади не працює. На які засоби існує секта і її адепти нікому невідомо.

 «Церква Сонця» ніякого відношення до п'ятидесятників і неопятидесятничним  (неохаризматичним) сектам «Руху віри» ( як вказується в їхніх заявах на реєстрацію) не має. Деякі громади «Церкви Сонця» у Криму фактично є філіями іншої пострадянської тоталітарної секти - «Богородичного центру».

Однак ієрархи «Церкви Сонця» мають більший контроль над адептами, чому керівництво «Богородичного центру». Не виключенням, що такий союз - тимчасовий, ситуативний.

 Хоча в якості культової літератури в таких громадах сектах використовуються друковані видання саме «Богородичного центру» («Світлі суми», «Небесна наставниця» і т.д.). Крім цього, у громаді користуються «самвидатними» витримками з Біблії ( так званий «Молитовний Розарій благословенної Діви Марії» - молитви й біблійні - обсягом близько 15 сторінок).

Основний обрядовий елемент секти - медитація. Члени громади сідають на підлогу в позі лотоса (поринають у рай), читається «Розарій», у результаті чого відбувається входження в транс, а в завершенні обряду проводиться загальна молитва. Як правило, у кожному будинку, що належить секті, обладнаний вівтар, на якім установлені предмети культу. Пости членами громади не дотримуються. Адептам дозволено курити й вживати спиртні напої.

 У громаду крім дорослих входять і діти, яким заздалегідь визначається подружня пара. Чоловікам, згідно із внутрішніми законами громади, дозволено мати кілька дружин. У випадку виникнення  яких-небудь проблем (ревнощі й т.п.), практикуються безладні полові зв'язки. Необхідно відзначити, що матері в дітей визначені чітко, тоді як установити, хто доводиться дитині батьком, практично неможливо.

 Усі діти й дорослі члени громади носять те саме по батькові - Георгійович, по імені духовного лідера «Церкви Сонця» «батька Георгія» - Кукарских Георгія Павловича, 1958 року народження, уродженця г. Камінь-Уральський Свердловської області Росії, громадянина Росії, прописаного в г. Новий Уренгой Тюменської області. Георгій Кукарских раніше багаторазово засуджений. В 1973 р. по ст. 69 КК РСФСР - 2 року позбавлення волі. В 198O г. по ст. 144 ч. 2, 15, ст. 154 ч. 1 КК РСФСР - 2 року позбавлення волі. В 1983 р. по ст. 140 ч. 2 КК УРСР - 5 років позбавлення волі. В 1988 р. по ст. 14 ПРО ч. 3 КК УРСР - 4 роки позбавлення волі. Згідно зі ст. 26 КК УРСР визнаний особливо небезпечним рецидивістом.

 У селищі Мирний секта «Церква Сонця» носить другу назву - «секта вільної любові».

 У громаді введена в систему практика «колективного виховання дітей» При цьому батьки дітей проживають в інших містах. Дітей влаштовують у школу на кілька місяців. Після зазначеного періоду відбувається ротація. Найчастіше викладачі не знають, хто є родителями, звідки привезені діти й куди їх відвозять. По зазначеній проблемі директор місцевої школи неодноразово інформувала управління освіти в Євпаторії. Аналогічні доповідні записки направляла дитячий лікар поліклініки селища Мирний М. М. Амулаева. Реакція чиновників відсутня, що дає підстави вважати хоча б частково правдивими твердження місцевих лідерів секти про те, що «Церква Сонця» має високопоставлених адептів у системі народної освіти.

 Сам Георгій Кукарских у громаді вважається «богом». Його « правою рукою» є Боголюбська Сусанна Георгіївна та Боголюбська Іонна Георгіївна, вказівки яких для інших членів організації є «законом» і виконуються беззаперечно. За невиконання доручень передбачені покарання у вигляді тривалих молитов, господарських робіт і т.п.

 У процесі перебування в «Церкві Сонця» на її членів виявляється психологічний вплив, що в остаточному підсумку приводить до деградації особистості. Найчастіше, згідно з канонами «церкви», її члени розривають усі зв'язки із зовнішнім миром, як наслідок, відбувається розпад родин і т.п.

 Досить великі філії «Церкви Сонця» активно діють у Рівне, Миколаєві, Запоріжжі, Донецьку, Одесі. Де-факто «Церква Сонця» є філією суспільної організації, зареєстрованої в Києві за назвою «Міжнародний християнський дитячий благодійний Фонд «Сонця», через який здійснюється все фінансування й координація діяльності структур «Церкви Сонця» в Україні. Крім цього, використовуючи можливості фонду, здійснюються міжнародні контакти з однодумцями з Німеччини й Болгарії. Президентом зазначеного фонду є прихильниця о. Георгія й член евпаторийської громади «Діти Сонця» Л. Л. Гизун.

 Члени громади постійно проводять роботу, спрямовану на встановлення контактів з підприємцями.

 На думку фахівців, досліджувана структура є не громадою, а носить характер домашнього монастиря. Згідно із Законом України « Про волю совісті й релігійних організаціях» релігійна громада може існувати без реєстрації в органах влади, при цьому проводити свої культові заходи тільки на квартирах у членів громади, у той час як монастир при будь-яких обставинах обов'язково повинен пройти реєстрацію в Державному комітеті зі справ релігій.

 Сувора дисципліна й тотальний психологічний контроль лідерів секти над своїми адептами ускладнює одержання об'єктивної інформації про діяльність «Церкви Сонця» та її членів навіть для  правоохоронних органів та державних структур.

© Україна сектантська 2008

 

Переглядів: 626 | Додав: АЗИЛЬ | Теги: церква сонця тоталітарна секта крим | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Меню сайту

Форма входу

Календар

«  Травень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Друзі сайту

//antisekta.ucoz.com/index/0-2

Статистика


Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0